Du behöver
- 4 st kycklingklubbor eller 8 kycklinglår
- 1 l hönsbuljong (av tärning)
- persiljestjälk
- 1 st citron
- 3 msk vetemjöl
- 0.5 dl kallt vatten
- salt kajennpeppar
- 4 prt parboiled-ris
- 4 st tomater
- 3 msk persilja finhackad
- 1.5 tsk mynta finhackad färsk
- 3 msk olivolja
Gör så här
1
Koka kycklingen i buljongen under lock på knapp medelvärme 25 minuter med persiljan.
2
Riv citronskalet fint, spara. Pressa citronen, låt de urpressade skalen sjuda med i kycklingkoket.
3
Hetta upp 5 dl av kyckling-spadet i kastrull. Rör eller skaka samman 3/4 dl kallvatten med mjölet till jämn smet, blanda ner i sjudande buljong och låt småputtra 3 minuter. Tillsätt hälften av citronjuicen och smaka av med salt och malen kajenn.
4
Koka riset efter paketets beskrivning. Halvera tomaterna, gröp ur kärnhusen och finhacka tomatköttet. Blanda med persilja och mynta, citronskal, citronjuice och olja. Salta och peppra. Rör ner i det färdiga riset före servering.