Citronlax med couscoussallad

Du behöver 2 dl couscous 1 st rödlök liten 4 st tomater 2 st morötter stora 1 kruka persilja 3.5 msk olivolja salt och peppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl couscous
  • 1 st rödlök liten
  • 4 st tomater
  • 2 st morötter stora
  • 1 kruka persilja
  • 3.5 msk olivolja
  • salt och peppar

Citronlax

1 st citron det yttersta finstrimlade skalet och saften
2 st rosmarinkvistar bladen
1.5 msk olivolja
4 bitar laxfilé i portionsbitar à ca 125 g
2 msk teriyakimarinad på flaska
1 st citron färskpressad av 1 citron

Fetayoghurt

50 g fetaost
2 dl yoghurt

Gör så här

1
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna 10 minuter.

2
Skala och finhacka löken. Fintärna tomaterna. Skala och strimla morötterna. Strimla persiljan. Blanda olja, lök och tomater i en skål. Salta och peppra. Vänd ner morötter och couscous.

3
Fräs citronskal och rosmarinblad i oljan i en stekpanna cirka 1 minut. Ta upp det frästa på en tallrik. Pensla laxbitarna med teriyakimarinaden och bryn dem runtom i stekpanna cirka 5 minuter. Salta, peppra och fördela citronsaften över laxen, efterstek under lock cirka 5 minuter. Fördela citronskal och rosmarinblad över laxen. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med yoghurten. Servera laxen med couscoussalladen och fetaostyoghurt. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top