Citronlemonad med rödbeta

Du behöver 2 dl vatten 2,5 dl strösocker 1 rödbeta 5 citroner, saften 1 citron, väl tvättad och skivad 1 liter vatten citronmeliss- eller myntablad...

Tillagningstid: 15 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 rödbeta
  • 5 citroner, saften
  • 1 citron, väl tvättad och skivad
  • 1 liter vatten
  • citronmeliss- eller myntablad

Gör så här

1
Koka upp vatten och socker, rör tills sockret löst sig. Låt svalna.

2
Skala och halvera rödbetan. Lägg den i en bunke och häll på sockerlag, citronsaft och vatten. Lägg i citronskivor. Ställ kallt i cirka 1 timme.

3
Sila över lemonaden i en karaff. Servera med mycket is, cit­ronmeliss eller mynta och extra citronskivor.

4
Tips! Här serveras lemonaden i små flaskor. Ställ dem en stund i frysen, så behövs det ingen extra is.

5
En citronskalsremsa i ser trevligt ut. Servera med sugrör.


Kommentar:
Tid 15 minuter + 1 timme att dra

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top