Citronpaj krämigt god

Du behöver 125 g smör 2.5 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Citronkräm 3 st ägg 2 dl strösocker 0.5 dl vetemjöl 1...


8 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Citronkräm

3 st ägg
2 dl strösocker
0.5 dl vetemjöl
1 dl saft från citron

Gör så här

1
Smält smöret och häll det över mjöl- och sockerblandningen. Knåda degen tills den blir smidig. Tryck ut den i en smord pajform. Grädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjölet och vispa tills allt löst sig. Tillsätt citronsaften. Häll allt i pajskalet. Grädda längst ner i 200 graders ugnsvärme 8–10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top