Citronpasta med basilika

Du behöver 150 g spaghetti eller bandspaghetti 1 st citron 3 msk olivolja 50 g parmesanost 1 näve basilika näve färsk, hackad salt svartpeppar Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 150 g spaghetti eller bandspaghetti
  • 1 st citron
  • 3 msk olivolja
  • 50 g parmesanost
  • 1 näve basilika näve färsk, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Koka spaghettin i rikligt med kokande saltat vatten och låt den sedan rinna av innan du häller tillbaka den i kastrullen.

2
Pressa citronen och vispa ihop saften med olivolja och rör ner i pastan. Riv parmesanost och blanda ner. Rör till sist ner basilika, lite salt och grovmalen svartpeppar. Servera riktigt varmt med lite finstrimlat citronskal på toppen.


Kommentar:
Det gröna lockar alltid mig till middag. Ibland blir någon av veckans middagar helgrön. Välj vad du gillar och lägg kanske till kött eller fisk – eller en matig bönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top