Du behöver
- 1.5 st stjälkselleri stånd
- salt vatten
- smör att pensla med
- 2 st citron
- 2 dl vetemjöl
- 0.75 tsk salt
- 2 krm peppar helst svart, nymalen
- 2 st ägg
- 2 dl veteströbröd osötat
- 600 g spättafiléer tinade
- smör att steka i
- 1.5 dl vitt vin torrt
Gör så här
1
Dela ansade selleristänger precis lagom långa för en kastrull, koka dem 4–5 minuter i saltat vatten och låt sen rinna av väl. Pensla med smält smör precis före servering.
2
Värm ugnen till 70 grader.
3
Skiva citronerna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Blanda mjölet med salt och peppar på en tallrik, knäck och vispa upp äggen i en djup tallrik och häll ströbrödet på ytterligare en flat tallrik.
4
Vänd fiskfiléerna först i mjöl, sen i ägg och klappa sist in ströbröd på den äggfuktiga fiskytan. Stek några filéer och citronskivor i sänder i lättbrynt smör i stekpanna på näst högsta värme, det tar högst 2 minuter på varje sida. Slå på ett par matskedar vin precis innan du tar fisken ur pannan. Lägg i ugnsform och håll varmt i ugnen medan resten steks.