Citrussallad med ingefära och citrongräs

Du behöver 4 st blodapelsin 4 st apelsiner 2 st blodgrapefrukt 2 st grapefrukt blonda 3 dl socker 2 tsk vaniljsocker 2 st citrongräs ansade,...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 st blodapelsin
  • 4 st apelsiner
  • 2 st blodgrapefrukt
  • 2 st grapefrukt blonda
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st citrongräs ansade, skivade
  • 1 st ingefära skalad, riven
  • 3.5 st limeblad rivna i bitar
  • 1 st lime saften och det yttersta finrivna skalet

Gör så här

1
Skär bort skalet på alla citrusfrukter och skär ut fina hinnfria klyftor ner i en stor skål, det går lättast med en liten vass kniv. Pressa saften ur citrusskroven ner i skålen.

2
Mät upp saften från skålen ner i en kastrull, det ska bli 3–4 deciliter. Häll i socker, vaniljsocker, citrongräs, ingefära, (limeblad), och saft och skal av lime. Koka upp sockerlagen och låt sjuda cirka 5 minuter. Ta av från plattan och låt dra cirka 15 minuter.

3
Sila av lagen, låt svalna och häll den sedan över citrusfiléerna. Njut som det är eller med en kula vanilj- eller chokladglass.


Kommentar:
Njut av citrussalladen som den är eller med en kula glass eller en klick grädde. OBS! Tillagningstiden inkluderar inte dragtid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top