Clafoutis med frukt

Du behöver 500 g aprikoser färska 20 st körsbär 2 msk konjak kan uteslutas 2 msk strösocker 1 msk smör till formen Smet: 2 st...

Tillagningstid: 40 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 500 g aprikoser färska
  • 20 st körsbär
  • 2 msk konjak kan uteslutas
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör till formen

Smet:

2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
strösocker till garnering

Till servering:

yoghurt vaniljglass
grädde eller vispad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Dela och kärna ur aprikoserna. Kärna ur körsbären.

2
Blanda aprikoserna med brandy och socker i en bunke och lägg i en smord ugnssäker form. Lägg på körsbären.

3
Smet Vispa ihop ägg och 3 msk av mjölken i en bunke. Vispa i socker, vaniljsocker och mjölet blandat med bakpulvret.

4
Blanda i resten av mjölken under omrörning.

5
Fördela smeten över aprikoser och körsbär och grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter, eller tills smeten har stannat och fått fin färg.

6
Pudra med socker och servera med yoghurt, vaniljglass eller vispad grädde.


Kommentar:
Clafoutis är som en söt ugnspannkaka med frukt eller bär. Prova med körsbär och aprikos eller välj dina egna favoriter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top