Du behöver
- 150 g mörk choklad
- 100 g smör
- 1.5 dl brun farin
- 1 dl vetemjöl (60 g)
- 1 dl kakao
- 1.5 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 1 st ägg
- 100 g hasselnötter lättrostade
- 2 dl vispgrädde
- 0.5 l färska bär till exempel jordgubbar, hallon och blåbär
Gör så här
1
Cookiebotten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten av en rund form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, med bakplåtspapper. Formens kant behöver inte smörjas.
2
Smält hälften av chokladen tillsammans med smöret i mikron eller i en kastrull på spisen på svag värme. Rör ner sockret.
3
Blanda i vetemjöl, kakao, havregryn, bakpulver och ägg och rör ihop till en tjock smet. Rör i hasselnötterna.
4
Hacka resten av chokladen grovt och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
5
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.
6
Lossa kakan från formen med en kniv och lägg den på ett fat.
7
Dekor: Vispa grädden fluffig och bred den på tårtan. Dekorera med färska bär.
Tips! Cookiebottnen kan göras två dagar i förväg.