Cookietårta med färska bär

Du behöver 150 g mörk choklad 100 g smör 1.5 dl brun farin 1 dl vetemjöl (60 g) 1 dl kakao 1.5 dl havregryn 1...

Tillagningstid: 25 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1.5 dl brun farin
  • 1 dl vetemjöl (60 g)
  • 1 dl kakao
  • 1.5 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 100 g hasselnötter lättrostade
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 l färska bär till exempel jordgubbar, hallon och blåbär

Gör så här

1
Cookiebotten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten av en rund form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, med bakplåtspapper. Formens kant behöver inte smörjas.

2
Smält hälften av chokladen tillsammans med smöret i mikron eller i en kastrull på spisen på svag värme. Rör ner sockret.

3
Blanda i vetemjöl, kakao, havregryn, bakpulver och ägg och rör ihop till en tjock smet. Rör i hasselnötterna.

4
Hacka resten av chokladen grovt och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.

5
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.

6
Lossa kakan från formen med en kniv och lägg den på ett fat.

7
Dekor: Vispa grädden fluffig och bred den på tårtan. Dekorera med färska bär.


Kommentar:
Tips! Cookiebottnen kan göras två dagar i förväg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top