Crêpes med kantarellstuvning

Du behöver Små pannkakor: 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 6 dl mjölk 3 st ägg 2.5 msk smör eller margarin Kantarellstuvning: kantareller (eller annan...


15 portioner

Du behöver

Små pannkakor:

2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
2.5 msk smör eller margarin

Kantarellstuvning:

kantareller (eller annan svamp)
smör
0.5 dl vetemjöl
1.5 dl konjak eller buljong
1 dl vispgrädde
2.5 dl mjölk
2.5 krm svartpeppar
salt

Till gratineringen:

riven ost

Gör så här

1
Pannkakorna: Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken. Till sist tillsätts äggen. Vispa lätt. Grädda tunna pannkakor och lägg upp på tallrik med en bit smörgåspapper emellan, så att de är lätta att sära på.

2
Stuvningen: Fräs den ansade svampen. Strö över mjölet och späd med vätskorna. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med peppar och salt.

3
Placera kantarellstuvningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över rikligt med ost. Gratinera i 225 graders ugnsvärme

4
cirka 15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top