Du behöver
- 0.5 st kruka basilika (stjälkar och blad)
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 0.67 dl rapsolja
- 0.33 dl olivolja fin
- 75 g fetaost
- 4 msk cocktailtomater marinerade soltorkade
- 9 st oliver gröna utan kärnor
- 2 msk Parmesan finriven
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- svartpeppar nymalen
- 2 msk crème fraîche
- 18 st minibaguette tunna skivor
- 9 st sardeller små
- 9 st skinka små bitar lufttorkad
- färska örter t ex basilika
- oliver marinerade
Gör så här
1
Mixa ihop grovhackad basilika med skalad hackad vitlöksklyfta och rapsoljan till en slät salsa. Rör i olivoljan för hand.
2
Mosa fetaosten fint med en gaffel. Finhacka tomaterna och oliverna.
3
Mosa ihop fetaost, tomater, oliver och parmesan. Smaka av med pressad vitlök och peppar. Rör i creme fraichen, bara så att den binder ihop röran.
4
Rosta baguetteskivorna och lägg dem på ett fat. Ringla över salsa verde. Toppa hälften av brödskivorna med fetaoströra och sardeller. Toppa resten med skinka.
5
Garnera med örtblad och servera med marinerade oliv-er.