Crostini på två vis

Du behöver 0.5 st kruka basilika (stjälkar och blad) 1.5 st vitlöksklyftor 0.67 dl rapsolja 0.33 dl olivolja fin 75 g fetaost 4 msk cocktailtomater...

Tillagningstid: 25 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 0.5 st kruka basilika (stjälkar och blad)
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 0.67 dl rapsolja
  • 0.33 dl olivolja fin
  • 75 g fetaost
  • 4 msk cocktailtomater marinerade soltorkade
  • 9 st oliver gröna utan kärnor
  • 2 msk Parmesan finriven
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • svartpeppar nymalen
  • 2 msk crème fraîche
  • 18 st minibaguette tunna skivor
  • 9 st sardeller små
  • 9 st skinka små bitar lufttorkad
  • färska örter t ex basilika
  • oliver marinerade

Gör så här

1
Mixa ihop grovhackad basilika med skalad hackad vitlöksklyfta och rapsoljan till en slät salsa. Rör i olivoljan för hand.

2
Mosa fetaosten fint med en gaffel. Finhacka tomaterna och oliverna.

3
Mosa ihop fetaost, tomater, oliver och parmesan. Smaka av med pressad vitlök och peppar. Rör i creme fraichen, bara så att den binder ihop röran.

4
Rosta baguetteskivorna och lägg dem på ett fat. Ringla över salsa verde. Toppa hälften av brödskivorna med fetaoströra och sardeller. Toppa resten med skinka.

5
Garnera med örtblad och servera med marinerade oliv-er.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top