Crudité med nässeldipp

Du behöver 5 dl späda nässlor 1 msk olivolja 2 dl creme fraiche 2 msk majonnäs 1/2 vitlöksklyfta, pressad 1 dl gräslök, finhackad morot, gurka...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl späda nässlor
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • morot, gurka och sockerärtor,
  • skurna i stavar

Gör så här

1
Skölj nässlorna i kallt vatten. Slå kokande vatten över så det täcker nässlorna och låt stå i 5 minuter. Låt rinna av.

2
Mixa eller finhacka nässlorna och mortla dem sedan med olivolja för att få fram extra smak.Blanda med creme fraiche,

3
majonnäs, vitlök och gräslök.

4
Låt gärna dippsåsen stå i kylen en stund så att smakerna gifter sig.

5
Servera med grönsaksstavar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top