Currytorsksoppa med ärter

Du behöver 1 medelstor purjolök 2 msk smör 1–2 tsk curry 8 dl vatten 600 g färsk eller tinad torskfilé 2 fiskbuljongtärningar 250 g ärter...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 medelstor purjolök
  • 2 msk smör
  • 1–2 tsk curry
  • 8 dl vatten
  • 600 g färsk eller tinad torskfilé
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 250 g ärter
  • 2 dl matgrädde
  • 2–3 msk hackad dill
  • salt
  • kajennpeppar

Gör så här

1
Skiva purjon tunt, skölj och skaka av i sil. Lägg smör, curry och purjolök i en mikrosäker skål. Mikra på full effekt 1+1 minut, rör om. Koka upp vattnet i vattenkokaren under tiden. Dela fisken i mindre bitar.

2
Lägg fisken i skålen, smula i buljong och häll på vattnet. Mikra övertäckt på full effekt cirka 3 minuter. Lägg i ärterna och häll på grädden. Mikra ytterligare 2 minuter. Blanda i dill och smaka. Vänd varsamt i salt och en aning kajenn­peppar om så önskas. Servera surdegsbröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 495, Fett 16 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top