Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Currytorsksoppa med ärter
Foto: Anna Huerta

Currytorsksoppa med ärter

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (0)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 1 medelstor purjolök
  • 2 msk smör
  • 1–2 tsk curry
  • 8 dl vatten
  • 600 g färsk eller tinad torskfilé
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 250 g ärter
  • 2 dl matgrädde
  • 2–3 msk hackad dill
  • salt
  • kajennpeppar

Gör så här

  • Skiva purjon tunt, skölj och skaka av i sil. Lägg smör, curry och purjolök i en mikrosäker skål. Mikra på full effekt 1+1 minut, rör om. Koka upp vattnet i vattenkokaren under tiden. Dela fisken i mindre bitar.
  • Lägg fisken i skålen, smula i buljong och häll på vattnet. Mikra övertäckt på full effekt cirka 3 minuter. Lägg i ärterna och häll på grädden. Mikra ytterligare 2 minuter. Blanda i dill och smaka. Vänd varsamt i salt och en aning kajenn­peppar om så önskas. Servera surdegsbröd till.

Kommentarer

Näringsvärde: Kcal 495, Fett 16 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 9 g

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
 
 
 

Annons: