Deviled eggs med kycklingmajonäs

Du behöver 12 st ägg 1 dl majonnäs köpt eller hemlagad 1 tsk kajennpeppar 2 msk dijonsenap salt, svartpeppar 4 st kycklingklubbor grillade eller stekta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 st ägg
  • 1 dl majonnäs köpt eller hemlagad
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  • salt, svartpeppar
  • 4 st kycklingklubbor grillade eller stekta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl majonnäs köpt eller hemlagad
  • olja neutral, till stekning
  • jalapeño skivad grön

Gör så här

1
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka i 12 minuter. Låt svalna. Skala, halvera och avlägsna äggulorna.

2
Äggulemajonnäs: Lägg äggulorna i en matberedare. Tillsätt

3
kajennpeppar, majonnäs och dijonsenap och kör blandningen slät. Smaka av med salt och peppar.

4
Kycklingmajonnäs: Plocka loss köttet och skinnet på kycklingklubborna, spara några bitar skinn till garnering.

5
Grovhacka köttet och mixa slätt med salt, vitpeppar och majonnäs.

6
Spritsa kycklingmajonnäsen i botten på varje ägg och toppa med äggulemajonnäsen.

7
Stek kycklingskinnet knaprigt i någon matsked olja och dekorera varje ägg med grön jalapeno, kajennpeppar eller chiliflakes och en liten bit knaprigt kycklingskinn.

8
Tips Vill du förenkla blir det även gott att servera äggen utan kycklingmajonnäsen.


Kommentar:
New Yorkbaserade kocken Marcus Samuelsson blandar comfort food från amerikanska södern med sitt eget ursprung. Här bjuder han på ett recept exklusivt för Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top