Du behöver
- 500 g kycklingfil
- 2 st morötter
- 1 st purjolök liten
- 1 st dill kruka
- 5 dl kycklingbuljong
- 1 st lagerblad
- 2 dl vispgrädde
- 1.5 msk ättika
- 1.5 msk socker
- maizenaredning
- salt vitpeppar
- potatis kokt eller ugnsrostad potatis
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i bitar som är ett par centimeter stora. Skala och slanta morötterna. Skär purjolöken i centimeterbreda bitar. Bryt av de grövsta stjälkarna från dillen. Koka upp buljongen och lägg i kycklingen. Låt koka i två minuter och skumma sedan av ytan med en sked. Häll i morötter, purjolök, lagerblad och stjälkarna från dillen och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Lyft ur dillstjälkarna och tillsätt grädde, ättika och socker. Koka upp och red av med lite maizena utspätt i en skvätt vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.
2
Servera med kokt eller ugnsrostad potatis.
Dillkött är en älskad del av den svenska husmanskosten. Här lånar vi de sötsyrliga smakerna i en len och krämig kycklingvariant.