Dillkyckling med potatis

Du behöver 500 g kycklingfil 2 st morötter 1 st purjolök liten 1 st dill kruka 5 dl kycklingbuljong 1 st lagerblad 2 dl vispgrädde...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfil
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök liten
  • 1 st dill kruka
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 msk ättika
  • 1.5 msk socker
  • maizenaredning
  • salt vitpeppar
  • potatis kokt eller ugnsrostad potatis

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i bitar som är ett par centimeter stora. Skala och slanta morötterna. Skär purjolöken i centimeterbreda bitar. Bryt av de grövsta stjälkarna från dillen. Koka upp buljongen och lägg i kycklingen. Låt koka i två minuter och skumma sedan av ytan med en sked. Häll i morötter, purjolök, lagerblad och stjälkarna från dillen och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Lyft ur dillstjälkarna och tillsätt grädde, ättika och socker. Koka upp och red av med lite maizena utspätt i en skvätt vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.

2
Servera med kokt eller ugnsrostad potatis.


Kommentar:
Dillkött är en älskad del av den svenska husmanskosten. Här lånar vi de sötsyrliga smakerna i en len och krämig kycklingvariant.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top