Dinkelbröd med rågflingor

Du behöver 25 g jäst 5 dl vatten fingervarmt 1 dl mjölk 2 tsk salt 1 msk honung 4 dl rågmjöl fint 2 dl rågflingor...

Tillagningstid: 150 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten fingervarmt
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 4 dl rågmjöl fint
  • 2 dl rågflingor
  • 6.5 dl dinkelmjöl

Gör så här

1
Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg.

2
Låt jäsa 1 1/2 timme.

3
Sätt ugnen på 250 grader. Häll ut degen på mjölat bakbord och platta försiktigt ut den. Strö lite mjöl över och skär ut bitar, till exempel hjärtformade, och lägg på papprad plåt.

4
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

5
Låt svalna under bakduk. Bröden går bra att frysa.


Kommentar:
Recept från Gloria och Daniel Olsson. Man kan göra degen på kvällen och kalljäsa i kylen över natten. Sedan är det bara att grädda bröden till frukost nästa morgon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top