Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Donuts med lavendelglasyr
Foto: Sofia Runarsdotter

Donuts med lavendelglasyr

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (0)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 personer

Tillagningstid: 20 min.

  • 2 msk torkad ätbar lavendel
  • 1 msk konjak
  • 4 färdiga donuts
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl florsocker

Gör så här

  • Koka upp den torkade lavendeln med cirka 3 matskedar vatten och konjaken. Koka på låg värme i 2 minuter och låt sedan stå och dra i minst 10 minuter.
  • Sätt ugnen på 100 grader och värm donutsen i cirka 5 minuter. Tillsätt smör till lavendelkoket och värm på låg värme tills smöret är smält.
  • Tillsätt florsockret och rör till en glasyr. Ta av från värmen.
  • Låt glasyren svalna och tjockna lite. Häll glasyren över donutsen och servera.

Kommentarer

Recept av Linnea Johansson, festarrangör verksam i New York.

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: