Dragonkyckling med sparrisbulgur

Du behöver 600 g kycklinglår 3 dl bulgur 1 st grönsaksbuljongtärning 250 g grön sparris färsk dragon marinad 2 msk sötstark senap 1 tsk dragon...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglår
  • 3 dl bulgur
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 250 g grön sparris
  • färsk dragon
  • marinad
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 tsk dragon torkad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.

2
Rör ihop marinaden väl och bred ut över kycklingen. Baka kycklingen i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.

3
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men med en grönsaksbuljongtärning. Skär sparrisen i bitar. Bryn den i olivolja i en panna i cirka 2 minuter. Salta och peppra. Vänd ner i bulgurn. Servera kycklingen med sparrisbulgurn. Garnera gärna med färsk dragon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top