Emubiff med chutney

Du behöver 400 g stek av emu eller struts vetemjöl 2 msk nötolja (för recept klicka på rubriken nedan) Pocherade ägg: 1 liter vatten 1/4...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g stek av emu eller struts
  • vetemjöl
  • 2 msk nötolja (för recept klicka på rubriken nedan)
  • Pocherade ägg:
  • 1 liter vatten
  • 1/4 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk vinäger
  • 4 ägg
  • Grönsaker:
  • 2 stora morötter
  • 2 gröna paprikor
  • Till garnering:
  • röd spansk peppar och gräslök
  • chutney (för recept klicka på rubriken nedan)

Gör så här

1
Skär köttbiten i 12 tunna skivor. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem ännu tunnare.

2
Pochera äggen: Koka upp vatten med salt, en doft av vitpeppar och vinäger. Knäck äggen och låt dem glida ur skalen ned i vattnet – som endast får sjuda. Skeda vitan runtom gulan vartefter ägget stelnar. Sjud 5 minuter. Ta upp äggen med hålslev och låt kallna.

3
Förbered grönsakerna: Finstrimla skalade morötter och urkärnade paprikor. Lägg strimlorna att “krispa till sig” i kallt vatten.

4
Stek köttet: Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Pudra under tiden köttskivorna lätt med vetemjöl. Hetta upp oljan i stekpannan. Lägg i köttskivorna och stek dem 1 minut på varje sida. Ta upp och håll köttet varmt.

5
Woka grönsakerna: Häll lite mer olja i stekpannan. Skaka vattnet väl ur grönsakerna i en handduk. Woka grönsakerna knappt mjuka.

6
Fördela köttet på varma tallrikar. Toppa med grönsaksstrimlorna och sist var sitt ägg som garneras med chilipeppar och gräslök. Ringla chutney runtom på tallrikarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top