Enkel broccolisoppa med pestobaguette

Du behöver 4 st broccolistånd (cirka 1 kg) 12 dl grönsaksbuljong 2 dl crème fraîche salt och peppar 2 st portionsbaguetter 4 msk pesto 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st broccolistånd (cirka 1 kg)
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • 2 st portionsbaguetter
  • 4 msk pesto
  • 2 dl parmesanost finriven
  • olivolja med citronsmak
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill.

2
Skär broccolin i buketter, skala och skiva stammen och koka upp med buljong i en stor kastrull. Koka broccolin mjuk och stavmixa den sedan med hälften av creme fraichen, smaka av med salt och peppar.

3
Dela varje baguette på längden och sedan mitt itu, bred pesto på snittytorna och strö över parmesanost. Lägg på plåt och sätt in under grillen tills osten smält och brödet fått färg.

4
Servera soppan med en klick creme fraiche och ringla i lite citronolja. Toppa med rivet citronskal. Bjud nygrillad

5
pestobaguette till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top