Enkel pizza med skinka och rucola

Du behöver 1 pkt frysta smördegsplattor 2 msk olivolja 300 g grillad röd paprika, finns färdig på burk 300 g skinka i tunna skivor, gärna...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt frysta smördegsplattor
  • 2 msk olivolja
  • 300 g grillad röd paprika, finns färdig på burk
  • 300 g skinka i tunna skivor, gärna lufttorkad
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • rucolasallad

Gör så här

1
1. Värm ugnen till 225 grader. Kavla ut smördegen tunt på bakplåtspapper och lägg över på plåt. (Två plattor per plåt är lagom.)

2
Pensla lätt med god olivolja.

3
2. Skär paprikan i bitar. Dela skinkskivorna i stora bitar. Fördela på pizzorna. Toppa med riven ost.

4
3. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter tills degen rest sig och osten fått fin färg. Strö rucolablad över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top