Du behöver
- 80 g smör rumsvarmt
- 1 dl hackad dill
- 1 kg potatis mjölig
- 2 dl mellanmjölk
- salt, svartpeppar
- 200 g ärter tinade
- 600 g kolja tinad
- 2 msk potatismjöl
- salt kajennpeppar
- 1 msk rosépeppar
- 1 dl ströbröd
- smör till stekning
Gör så här
1
Blanda smör och dill, forma en rulle i plastfolie och kyl.
2
Skala potatis, koka den mjuk och slå bort vattnet. Mosa lätt med stilla elvisp. Värm mjölken någon minut i mikron, elvispa ner den lite i sänder på lågt varv. Smaksätt moset med salt och peppar och vänd i ärterna.
3
Lägg grovskivad fisk med potatismjöl, 3/4 tsk salt och ett par duttar kajenn i mixern. Finstöt rosépepparn och tillsätt den. Kör mixern tills färsen är blandad.
4
Forma åtta (slarviga) biffar och vänd dem i ströbröd. Stek i smör på dryg medelvärme 3–4 minuter på varje sida.
5
Servera fisken het med dillsmör på och ärtmos till.
Tips! Sej eller torsk kan ersätta koljan.