Enkla frallor med havre

Du behöver 50 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1.5 tsk salt 1 msk ljus sirap eller honung 3 dl havregryn 11.5 dl...

Tillagningstid: 120 minuter
18 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1.5 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap eller honung
  • 3 dl havregryn
  • 11.5 dl vetemjöl

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölkblandningen och rör om. Blanda i salt, sirap och havregryn. Arbeta in det mesta av vetemjölet till en smidig, ganska lös deg. Låt den jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela den i två delar och rulla ut dem till längder. Skär längderna i 16–18 jämnstora bitar. Forma till bullar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Grädda frallorna i 250 grader i mitten av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, cirka 10 minuter. Låt kallna på galler.


Kommentar:
Frallorna går bra att frysa.
Detta är ett läsarrecept från Maj-Britt Gustavsson i Habo.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top