Fänkålssalsiccia med vitt vin

Du behöver 1 g griskött (skinka, bog eller kotlett) 500 g grisspäck Kryddning 34 g havssalt (drygt 1 1/2 msk) 1 dl vin (eller vatten)...

Tillagningstid: 60 minuter
24 portioner

Du behöver

  • 1 g griskött (skinka, bog eller kotlett)
  • 500 g grisspäck

Kryddning

34 g havssalt (drygt 1 1/2 msk)
1 dl vin (eller vatten)
6 g svartpeppar grovmalen
4 g fänkålsfrö (2 tsk) mortlat

Gör så här

Se till att det putsade och i mindre bitar skurna köttet och späcket har rätt temperatur, det vill säga att späcket är fryst och köttet är fryst på ytan. Stoppa gärna köttkvarnens delar i frysen. Lägg 5 meter svinfjälster i blöt i ljummet vatten i ett par timmar. Skölj igenom fjälstret med vatten några gånger.


Kommentar:
Recept ur boken ”Korv. Den godaste korven stoppar du själv” (Bonnier Fakta) av Kristoffer Franzén.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top