Förrättskorgar med kycklingsallad – Olevieh

Du behöver 500 g kokt potatis 1 st kycklingfilé kokt eller stekt 100 g saltgurka 2 st ägg kokta 1 dl gröna ärter 2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g kokt potatis
  • 1 st kycklingfilé kokt eller stekt
  • 100 g saltgurka
  • 2 st ägg kokta
  • 1 dl gröna ärter
  • 2 dl majonnäs gärna med citronsmak
  • 1 pkt filodeg

Till garnering

persilja bredbladig och paprika

Gör så här

1
Pressa potatisen och hacka kycklingen i småbitar. Tärna saltgurkan och äggen och blanda med potatis och kyckling. Blanda i ärter och majonnäs i röran.

2
Skär filodegsarken i fyrkanter, cirka 10 x 10 centimeter. Tryck ner dubbla degark i formarna på en muffinsplåt (det går också att hänga degarken över upp- och nedvända ugnsfasta glas, klädda med bakplåtspapper) och grädda i 4-5 minuter i 200 grader. Ta ut degkorgarna och låt dem svalna.

3
Klicka kycklingsallad i formarna och garnera med persilja och paprika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top