Färsgryta med äpple och vitkål

Du behöver 4 prt matvete eller hel dinkel 500 g blandfärs eller nötfärs 1 msk matolja 2 tsk curry 300 g vitkål strimlad 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt matvete eller hel dinkel
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk curry
  • 300 g vitkål strimlad
  • 1 st gul lök skivad
  • 1 st äpple skalat och tärnat
  • 1 st flaska lättöl eller folköl (33 cl)
  • 2 msk kalvfond på flaska
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk worcestersås
  • 1 st morot strimlad
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar

Gör så här

1
1 Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Bryn färsen i en stor stekpanna med olja.

2
2 Fräs med curry, vitkål, lök och äpple i ett par minuter. Tillsätt öl, fond, soja, worcestersås och morot.

3
3 Låt koka så grönsakerna blir mjuka i cirka 10-12 minuter, späd eventuellt med lite vatten.

4
4 Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt matvete.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 467, Fett 12 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top