Du behöver
- 4 prt matvete eller hel dinkel
- 500 g blandfärs eller nötfärs
- 1 msk matolja
- 2 tsk curry
- 300 g vitkål strimlad
- 1 st gul lök skivad
- 1 st äpple skalat och tärnat
- 1 st flaska lättöl eller folköl (33 cl)
- 2 msk kalvfond på flaska
- 2 msk japansk soja
- 1 msk worcestersås
- 1 st morot strimlad
- 1 dl vatten
- salt och peppar
Gör så här
1
1 Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Bryn färsen i en stor stekpanna med olja.
2
2 Fräs med curry, vitkål, lök och äpple i ett par minuter. Tillsätt öl, fond, soja, worcestersås och morot.
3
3 Låt koka så grönsakerna blir mjuka i cirka 10-12 minuter, späd eventuellt med lite vatten.
4
4 Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt matvete.
Näringsvärde:
Kcal 467, Fett 12 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 9 g