Färsk gnocchi med tomatpesto

Du behöver 4 st tomater 2 st vitlöksklyftor 1.5 dl pinjenötter 2 dl basilikablad 1 dl olivolja salt och nymalen svartpeppar 500 g färsk gnocchi...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 dl pinjenötter
  • 2 dl basilikablad
  • 1 dl olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 500 g färsk gnocchi

Till servering:

parmesanost bjud gärna lite parmaskinka eller salami till

Gör så här

1
Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull.

2
Halvera och gröp ur tomaterna. Skala vitlöksklyftorna.

3
Rosta pinjenötterna i torr het panna. Mixa 1 deciliter av nötterna med vitlök, basilika och olivolja. Lägg i tomaterna och kör i ytterligare cirka 30 sekunder till en grov röra. Smaka av med salt och peppar.

4
Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan. Blanda med tomatpeston. Servera genast med parmesanost och extra pinjenötter på toppen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 504, fett 36 g, kolhydrater 32 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top