Du behöver
- 4 st tomater
- 2 st vitlöksklyftor
- 1.5 dl pinjenötter
- 2 dl basilikablad
- 1 dl olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 500 g färsk gnocchi
Till servering:
parmesanost bjud gärna lite parmaskinka eller salami till
Gör så här
1
Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull.
2
Halvera och gröp ur tomaterna. Skala vitlöksklyftorna.
3
Rosta pinjenötterna i torr het panna. Mixa 1 deciliter av nötterna med vitlök, basilika och olivolja. Lägg i tomaterna och kör i ytterligare cirka 30 sekunder till en grov röra. Smaka av med salt och peppar.
4
Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan. Blanda med tomatpeston. Servera genast med parmesanost och extra pinjenötter på toppen.
Näringsvärde: Kcal 504, fett 36 g, kolhydrater 32 g, fibrer 5 g