Färssoppa med ajvar och bönor

Du behöver 1 gul lök 1 palsternacka 1 morot 2 potatisar ca 300 g nötfärs 1 msk olivolja salt svartpeppar ca 8 dl vatten 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • ca 300 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 8 dl vatten
  • 1 liten burk (200 g) kidneybönor
  • 3–4 msk ajvar relish, mild
  • 1 msk tomatketchup

Gör så här

1
Skala löken och rotsakerna. Hacka löken, grovriv palsternackan och moroten, tärna potatisen.

2
Bryn färsen i oljan i en gryta. Smaksätt med lite salt, men tänk på att buljongen har sälta. Krydda med svartpeppar.

3
Tillsätt lök och rotsaker. Rör om och låt allt fräsa en stund i fettet.

4
Häll på vattnet. Skölj bönorna och tillsätt dem. Rör ner ajvar och tomatketchup.

5
Låt soppan koka under lock 15–20 minuter. Det är gott att äta en gratinerad ostsmörgås till och avsluta måltiden med en färsk frukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top