Du behöver
- 1 gul lök
- 1 palsternacka
- 1 morot
- 2 potatisar
- ca 300 g nötfärs
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- ca 8 dl vatten
- 1 liten burk (200 g) kidneybönor
- 3–4 msk ajvar relish, mild
- 1 msk tomatketchup
Gör så här
1
Skala löken och rotsakerna. Hacka löken, grovriv palsternackan och moroten, tärna potatisen.
2
Bryn färsen i oljan i en gryta. Smaksätt med lite salt, men tänk på att buljongen har sälta. Krydda med svartpeppar.
3
Tillsätt lök och rotsaker. Rör om och låt allt fräsa en stund i fettet.
4
Häll på vattnet. Skölj bönorna och tillsätt dem. Rör ner ajvar och tomatketchup.
5
Låt soppan koka under lock 15–20 minuter. Det är gott att äta en gratinerad ostsmörgås till och avsluta måltiden med en färsk frukt.