Falukorv med pikant tomatsås

Du behöver 3 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 400 g krossade tomater 1 dl vitt vin eller 1 dl vatten + 2 msk vitvinsvinäger 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vitt vin eller 1 dl vatten + 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk honung
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl oliver urkärnade
  • 2 msk kapris
  • 3 msk basilika hackad färsk
  • 500 g falukorv i skivor
  • 4 prt potatismos

Gör så här

1
1 Hacka vitlöken och fräs den på låg värme i olivoljan 4–5 minuter utan att den får färg.

2
2 Höj värmen och tillsätt tomater, vin, buljongtärning och honung. Låt småkoka i cirka 15 minuter. Salta och peppra

3
3 Blanda i oliver, kapris och basilika och låt koka ytterligare någon minut.

4
4 Stek falukorven i torr stekpanna, servera till tomatsåsen. Servera potatismos till.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 548, Fett 34 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top