Du behöver
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 1 dl vitt vin eller 1 dl vatten + 2 msk vitvinsvinäger
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk honung
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl oliver urkärnade
- 2 msk kapris
- 3 msk basilika hackad färsk
- 500 g falukorv i skivor
- 4 prt potatismos
Gör så här
1
1 Hacka vitlöken och fräs den på låg värme i olivoljan 4–5 minuter utan att den får färg.
2
2 Höj värmen och tillsätt tomater, vin, buljongtärning och honung. Låt småkoka i cirka 15 minuter. Salta och peppra
3
3 Blanda i oliver, kapris och basilika och låt koka ytterligare någon minut.
4
4 Stek falukorven i torr stekpanna, servera till tomatsåsen. Servera potatismos till.
Näringsvärde
Kcal 548, Fett 34 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 5 g