Festlig lårfilé på sparrisbädd

Du behöver 550 g kronfågel kycklinglårfilé färskost (typ philadelphia) 1 st paket bacon (140 g) salt och peppar matfett till stekning 2 st sparris knippen...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 550 g kronfågel kycklinglårfilé
  • färskost (typ philadelphia)
  • 1 st paket bacon (140 g)
  • salt och peppar
  • matfett till stekning
  • 2 st sparris knippen
  • 1 st sparris knippe el 1 burk vit
  • pinjenötter
  • parmesanost
  • sallad

Gör så här

1
Krydda filéerna med salt och peppar.

2
Lägg upp filéerna och lägg en klick färskost på varje och rulla ihop. Vira en baconskiva runt om varje.

3
Stek dem i 225° C i ca 25 min eller tills det kommer klar köttsaft efter stick.

4
Rosta pinjenötterna i en het torr panna. Passa noga!

5
Ansa den vita sparrisen och sjud dem i saltat vatten tills de mjuknar. Prova med sticka eller öppna burken och låt dem rinna av väl.

6
Ansa gröna sparrisen och stek dem i smör, strö över flingsalt, låt även den vita färska sparrisen steka med för att få lite färg. Lägg sparrisen på tallrik och lägg kycklinglårfilérna över.

7
Strö över pinjenötter och hyvlad parmesan. Servera vitt bröd till.

8
Smaklig måltid !

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top