Fetaomelett med bönsallad

Du behöver 1/2 purjolök 1 msk (oliv)olja 8 ägg 1 dl vatten (eller matgrädde) 3/4 tsk salt 1 krm nymalen (vit)peppar cirka 100 g fetaost...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 purjolök
  • 1 msk (oliv)olja
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten (eller matgrädde)
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymalen (vit)peppar
  • cirka 100 g fetaost
  • några nävar sallad
  • 400 g ätfärdiga vita bönor
  • cirka 350 g småtomater
  • en handfull kärnfria oliver
  • 3–4 tsk balsamvinäger

Gör så här

1
Skiva purjolöken tunt och låt 2/3 av den fräsa 5 minuter i oljan i stekpanna.

2
Vispa upp äggen med vatten eller grädde, salt och peppar. Häll smeten över purjofräset och låt grädda ett par minuter på knapp medelvärme. Stick med stekspade i pannan så mer smet rinner till botten. Smula ost över och lägg på lock. Låt grädda färdigt, cirka 10 minuter.

3
Skölj under tiden sallad,

4
bönor och tomater. Dela tomaterna och fördela allt med resterande purjo på tallrikar. Strö på oliver och droppa balsamvinäger över. Servera gärna bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top