Du behöver
- 1/2 purjolök
- 1 msk (oliv)olja
- 8 ägg
- 1 dl vatten (eller matgrädde)
- 3/4 tsk salt
- 1 krm nymalen (vit)peppar
- cirka 100 g fetaost
- några nävar sallad
- 400 g ätfärdiga vita bönor
- cirka 350 g småtomater
- en handfull kärnfria oliver
- 3–4 tsk balsamvinäger
Gör så här
1
Skiva purjolöken tunt och låt 2/3 av den fräsa 5 minuter i oljan i stekpanna.
2
Vispa upp äggen med vatten eller grädde, salt och peppar. Häll smeten över purjofräset och låt grädda ett par minuter på knapp medelvärme. Stick med stekspade i pannan så mer smet rinner till botten. Smula ost över och lägg på lock. Låt grädda färdigt, cirka 10 minuter.
3
Skölj under tiden sallad,
4
bönor och tomater. Dela tomaterna och fördela allt med resterande purjo på tallrikar. Strö på oliver och droppa balsamvinäger över. Servera gärna bröd till.