Fetaomelett med stuvade bönor

Du behöver 200 g färska gröna bönor 2 msk smör 3 msk (= 30 g) vetemjöl 5 dl mjölk 1 dl (mat)grädde 3/4 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g färska gröna bönor
  • 2 msk smör
  • 3 msk (= 30 g) vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl (mat)grädde
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2–4 stjälkar färsk fransk dragon
  • det gröna från 3 salladslökar
  • ca 100 g fetaost
  • 8 ägg
  • 1 dl (mat)grädde (eller vatten)
  • 3/4 tsk salt
  • 2 duttar kajennpeppar
  • smör eller olja till gräddning

Gör så här

1
Ansa och koka bönorna nätt mjuka, 5–7 minuter, i saltat vatten (1 tesked salt per halvliter vätska), låt rinna av. Smält smöret i såskastrull, rör i mjölet och späd med mjölk och grädde. Koka upp under omrörning, låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner bönorna och repa i dragon strax före servering.

2
Skiva salladslöken i ringar, bryt osten i smulor. Vispa samman ägg, grädde, salt och kajenn med en gaffel. Häll i (stor) oljad stekpanna på medelvärme. Strö i ost och lök, låt grädda ett par minuter och stick sedan i omelettbottnen med kniv, så att mera ogräddad smet kan rinna neråt. Täck med lock och låt grädda färdigt, cirka 8 minuter. Servera med de stuvade bönorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top