Fishcakes med Västerbottensost

Du behöver 700 g fiskfilé, benfri 1 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar 2 dl matlagningsgrädde 1–2 dl Västerbottensost, riven 100 haricots verts, finstrimlade 4 salladslökar,...


4 portioner

Du behöver

  • 700 g fiskfilé, benfri
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1–2 dl Västerbottensost, riven
  • 100 haricots verts, finstrimlade
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1/2 röd chilifrukt, finhackad
  • smör till stekning
  • 3 dl cornflakes, krossade

Gör så här

1
Dela fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Salta och peppra. Mixa några varv, tillsätt grädde och mixa tills smeten är nästan slät.

2

3
Blanda ner ost, bönor, salladslök och chili.

4
Forma cirka 14 små biffar med lätt fuktade händer. Lägg biffarna på en lätt fuktad tallrik eller på plastfilm så att de inte fastnar.

5

6
Vänd biffarna i cornflakes och stek dem gyllene i smör, 1–2 minuter på varje sida. Servera med wokad pak choysallad och dipsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top