Du behöver
- 700 g fiskfilé, benfri
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1–2 dl Västerbottensost, riven
- 100 haricots verts, finstrimlade
- 4 salladslökar, tunt skivade
- 1/2 röd chilifrukt, finhackad
- smör till stekning
- 3 dl cornflakes, krossade
Gör så här
1
Dela fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Salta och peppra. Mixa några varv, tillsätt grädde och mixa tills smeten är nästan slät.
2
3
Blanda ner ost, bönor, salladslök och chili.
4
Forma cirka 14 små biffar med lätt fuktade händer. Lägg biffarna på en lätt fuktad tallrik eller på plastfilm så att de inte fastnar.
5
6
Vänd biffarna i cornflakes och stek dem gyllene i smör, 1–2 minuter på varje sida. Servera med wokad pak choysallad och dipsås.