Fiskbiffar med chiliris och persilja

Du behöver 1 st stjälkselleri stånd 7 dl vatten 1.5 tsk salt 4 prt ris parboiled 1 st röd chilifrukt 3.5 msk persilja grovhackad 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st stjälkselleri stånd
  • 7 dl vatten
  • 1.5 tsk salt
  • 4 prt ris parboiled
  • 1 st röd chilifrukt
  • 3.5 msk persilja grovhackad
  • 2 dl crème fraîche eller matyoghurt
  • svartpeppar
  • 600 g torsk sej eller kolja
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 nypa kajennpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • ströbröd ca 1 dl
  • smör till stekning

Gör så här

1
Sära och halvera selleristängerna. Koka dem 2–3 minuter i saltat vatten. Fiska upp sellerin, håll varm. Mät upp av kokvattnet till riskoket, enligt paketets anvisning. Finhacka urtagen chilifrukt och låt koka tillsammans med riset.

2
(Stav)mixa persilja med 1/2 deciliter creme fraiche, 1 tesked salt och 1 kryddmått nymalen peppar. Blanda i resten av creme fraichen och kyl till servering.

3
Dela fisken grovt och kör den med ägg, salt, kajenn och potatismjöl till grov färs i köksmaskin. Forma fiskbiffar med våta händer. Vänd dem i ströbröd. Hetta upp en stekpanna till mellan varm och het. Stek biffarna 2–3 minuter på vare sida i smör, salta och peppra ytan under stekningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top