Du behöver
- 1 st stjälkselleri stånd
- 7 dl vatten
- 1.5 tsk salt
- 4 prt ris parboiled
- 1 st röd chilifrukt
- 3.5 msk persilja grovhackad
- 2 dl crème fraîche eller matyoghurt
- svartpeppar
- 600 g torsk sej eller kolja
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 nypa kajennpeppar
- 2 msk potatismjöl
- ströbröd ca 1 dl
- smör till stekning
Gör så här
1
Sära och halvera selleristängerna. Koka dem 2–3 minuter i saltat vatten. Fiska upp sellerin, håll varm. Mät upp av kokvattnet till riskoket, enligt paketets anvisning. Finhacka urtagen chilifrukt och låt koka tillsammans med riset.
2
(Stav)mixa persilja med 1/2 deciliter creme fraiche, 1 tesked salt och 1 kryddmått nymalen peppar. Blanda i resten av creme fraichen och kyl till servering.
3
Dela fisken grovt och kör den med ägg, salt, kajenn och potatismjöl till grov färs i köksmaskin. Forma fiskbiffar med våta händer. Vänd dem i ströbröd. Hetta upp en stekpanna till mellan varm och het. Stek biffarna 2–3 minuter på vare sida i smör, salta och peppra ytan under stekningen.