Fiskbiffar med färska grönsaker

Du behöver 600 g fisk torsk eller sej 2 st ägg salt och peppar 1 dl vetemjöl smör och rapsolja att steka i 2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fisk torsk eller sej
  • 2 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • smör och rapsolja att steka i
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk senap skånsk
  • 1 msk honung
  • 1 st salladshuvud
  • 1 st rädisor knippe
  • 400 g körsbärstomater
  • 400 g haricots verts
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
Mixa fisken i matberedare med ägg, salt och peppar. Blöt händerna i kallt vatten och forma små, lösa biffar som vänds i vetemjöl och steks i smör och rapsolja.

2
Rör ihop matyoghurt med senap och honung. Smaka av med salt.

3
Servera fiskbiffarna med sallad, skivad rädisa, halverade körsbärstomater och haricots verts. Blanda salladen med olja, salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top