Fiskburgare med kaviarkräm

Du behöver 600 g fiskfilé, skinn- och benfri, t ex torsk eller kolja salt, peppar 1 msk potatismjöl 1 ägg 3 msk vetemjöl till panering...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, skinn- och benfri, t ex torsk eller kolja
  • salt, peppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk vetemjöl till panering
  • 1 tsk smör
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • Kräm
  • 3 msk smörgåskaviar
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk finhackad gräslök
  • Tillbehör
  • 1 tomat
  • 2 små saltgurkor
  • 1 rödlök
  • 4 msk chilisås eller ketchup
  • spenat- eller sallads blad
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

1
Skär fiskfiléerna i mindre bitar och krydda dem med salt och peppar. Lägg fiskbitarna i matberedare monterad med en kniv, strö över potatismjölet och kör snabbt till färs.

2
Blanda i ägget för hand. Forma färsen med fuktade händer till 4 biffar. Vänd biffarna i vetemjölet. Hetta upp smör och olja. Lägg i biffarna och stek dem 3–4 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Håll dem varma.

3
Blanda ingredienserna till krämen.

4
Skiva tomaten och gurkan. Skala och skär löken i tunna ringar.

5
Lägg biffarna med chilisås, spenatblad, tomat-, gurk- och lökskivor mellan hamburgerbröd, gärna rostade. Servera med kaviarkräm.


Kommentar:
Tips! Rosta hamburgerbröden innan servering, det ger en godare smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top