Du behöver
- 600 g fiskfilé, skinn- och benfri, t ex torsk eller kolja
- salt, peppar
- 1 msk potatismjöl
- 1 ägg
- 3 msk vetemjöl till panering
- 1 tsk smör
- 2 msk rapsolja till stekning
- Kräm
- 3 msk smörgåskaviar
- 1 dl creme fraiche
- 1 msk finhackad gräslök
- Tillbehör
- 1 tomat
- 2 små saltgurkor
- 1 rödlök
- 4 msk chilisås eller ketchup
- spenat- eller sallads blad
- 4 hamburgerbröd
Gör så här
1
Skär fiskfiléerna i mindre bitar och krydda dem med salt och peppar. Lägg fiskbitarna i matberedare monterad med en kniv, strö över potatismjölet och kör snabbt till färs.
2
Blanda i ägget för hand. Forma färsen med fuktade händer till 4 biffar. Vänd biffarna i vetemjölet. Hetta upp smör och olja. Lägg i biffarna och stek dem 3–4 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Håll dem varma.
3
Blanda ingredienserna till krämen.
4
Skiva tomaten och gurkan. Skala och skär löken i tunna ringar.
5
Lägg biffarna med chilisås, spenatblad, tomat-, gurk- och lökskivor mellan hamburgerbröd, gärna rostade. Servera med kaviarkräm.
Tips! Rosta hamburgerbröden innan servering, det ger en godare smak.