Du behöver
- 600 g kolja tinad
- 3 msk potatismjöl
- 1.5 tsk salt
- 1 st kajennpeppar dutt
- 1 dl ströbröd
- smör salt och svartpeppar till stekning
- 14 st sparris tunna gröna
- vatten salt
- 1 dl hollandaisesås färdig
- lime rivet skal av 1
- 2.5 st röda chilifrukter
- 4 st fullkornsbröd
- mangoldblad en näve
Gör så här
1
Grovdela fisken och mixa den i matberedaren med potatismjöl, salt och kajenn. Forma fyra centimetertjocka burgare med våta händer, vänd i ströbröd. Stek på dryg medelvärme i lite smör, salta och peppra ytan under tiden.
2
Koka sparrisen 2–3 minuter i saltat vatten, låt rinna av väl. Smaksätt såsen med limeskal och 1/2–1 finhackad chilifrukt. Halvera resterande chilin och låt steka med fisken.
3
Grunda brödens underhalvor med någon tesked hollandaise. Lägg på välsköljd mangoldsallad, sedan själva burgarna. Fördela sparris på fisken, toppa med såsen och pynta med chili. Lägg locken på.
Näringsvärde: Kcal 596, fett 24 g, kolhydrater 57 g, fibrer 10 g