Fiskburgare med sparris

Du behöver 600 g kolja tinad 3 msk potatismjöl 1.5 tsk salt 1 st kajennpeppar dutt 1 dl ströbröd smör salt och svartpeppar till stekning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kolja tinad
  • 3 msk potatismjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 1 st kajennpeppar dutt
  • 1 dl ströbröd
  • smör salt och svartpeppar till stekning
  • 14 st sparris tunna gröna
  • vatten salt
  • 1 dl hollandaisesås färdig
  • lime rivet skal av 1
  • 2.5 st röda chilifrukter
  • 4 st fullkornsbröd
  • mangoldblad en näve

Gör så här

1
Grovdela fisken och mixa den i matberedaren med potatismjöl, salt och kajenn. Forma fyra centimetertjocka burgare med våta händer, vänd i ströbröd. Stek på dryg medelvärme i lite smör, salta och peppra ytan under tiden.

2
Koka sparrisen 2–3 minuter i saltat vatten, låt rinna av väl. Smaksätt såsen med limeskal och 1/2–1 finhackad chilifrukt. Halvera resterande chilin och låt steka med fisken.

3
Grunda brödens underhalvor med någon tesked hollandaise. Lägg på välsköljd mangoldsallad, sedan själva burgarna. Fördela sparris på fisken, toppa med såsen och pynta med chili. Lägg locken på.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 596, fett 24 g, kolhydrater 57 g, fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top