Fiskfiléer à la Medelhavet

Du behöver fiskfilé t. ex: kolja, sej och torsk örtsalt 1 st citron 2 msk kapris medelstora 1 st timjan liten knippa 1 msk smör...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • fiskfilé t. ex: kolja, sej och torsk
  • örtsalt
  • 1 st citron
  • 2 msk kapris medelstora
  • 1 st timjan liten knippa
  • 1 msk smör till formen
  • potatis ca 700 g kokta små
  • 1 st cocktailtomater (ca 250 g)
  • 13.5 st kärnfria kalamataoliver
  • 100 g champinjoner ansade
  • 3.5 msk olivolja

Till servering:

timjanblad (färska timjanblad)
1.5 dl majonnäs god

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 175 grader. Skär en tjock fiskfilé i 4 portionsbitar och krydda med örtsalt. Eller skär två tunna fiskfiléer i 8 jämnstora bitar, krydda fiskbitarna med örtsalt och lägg ihop dem två och två.

2
2 Skala citronen med en liten kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär citronköttet i små bitar. Hacka kaprisen. Hacka timjanen, ta inte med den grövsta delen på stjälkarna.

3
3 Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken. Toppa fisken med citronbitar, kapris och timjan.

4
4 Lägg potatis, tomater, oliver och champinjoner runt fisken. Ringla över olivoljan. Sätt formen i mitten av ugnen och låt stå 15–20 minuter eller tills fisken är klar, känn med provsticka. Toppa eventuellt med färska timjanblad, servera med

5
god majonnäs.


Kommentar:
Den här goda allt-i-ett-fisken hämtar inspiration från härliga grekiska matminnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top