Fiskgratäng med fetaost

Du behöver 600 g rödspättafilé eller sejfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 st tomater 150 g fetaost 2.5 dl matlagningsgrädde 1.5 dl mjölk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g rödspättafilé eller sejfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st tomater
  • 150 g fetaost
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • dill hackad
  • kokt potatis
  • grönsallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.

2
Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå fisken.

3
Smula över fetaosten. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sjud i cirka 5 minuter.

4
Blanda i dill och smaka av med lite salt. Häll såsen över fisken.

5
Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter tills fisken är färdig och gratängen fått fin färg.

6
Servera fiskgratängen med kokt potatis och en grönsallad.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Camilla Bodegren provlagat av Icakurirens matredaktion.

Så tycker Malin Ottosson, Icakurirens matredaktion, om receptet: Det här är verkligen ett busenkelt sätt att laga en god och mättande fiskrätt. Smulad fetaost ger bra sälta. Fisksorten kan varieras och tomatskivorna kan utökas eller bytas mot andra grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top