Tomat- och kokossoppa med chili och linser

Du behöver 2 tsk olja 1 st gul lök 1 st röd chilifrukt 2 st vitlöksklyftor 2 st tomater burkar krossade 0.5 st kokosmjölk burk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 tsk olja
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st tomater burkar krossade
  • 0.5 st kokosmjölk burk 6%
  • 2 dl röda linser
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk honung
  • 1.5 dl persilja
  • 1 st lime
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 4 skiva grovt bröd

Gör så här

1
Värm i olja i en kast-rull. Hacka löken, klyv chilin, skär bort väggar och kärnor, skär i små bitar. Fräs lök och chili i oljan.

2
Pressa i vitlök. Tillsätt tomat, kokosmjölk, linser, buljong och honung. Rör om och låt koka 30 minuter. Kör soppan slät i en mixer. Hacka persilja samt riv limeskal och blanda med yoghurt. Servera soppan med yoghurt och bröd. Avsluta med något sött, en fruktsallad och en rejäl klick keso.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top