Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Fiskgryta med rotfrukter
Foto: Björn Tesch

Fiskgryta med rotfrukter

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (10)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 5 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • salt och vitpeppar
  • 400 g fryst fisk
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 20 gröna oliver fyllda med citron

Gör så här

  • Skala och tärna rotfrukter och lök. Fräs allt i oljan utan att det tar färg. Häll på tomater och vin och koka i 10–15 minuter så rötterna blir mjuka. Späd vid behov med lite vatten eller vin, smaka av med salt och peppar. Tärna fisken och lägg i grytan, koka sakta i 2–3 minuter. Tillsätt örter och oliver och servera.
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
 
 
 

Annons: