Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Fiskgryta med vitlök, saffran och aioli
Foto: Arne Adler

Fiskgryta med vitlök, saffran och aioli

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (39)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 1 morot, skuren i stavar
  • 1 fänkål, skuren i 4 delar och tunt skivad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • 1/2 kuvert saffran
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 liter vatten
  • 4 potatisar, skivade i 1/2 cm tjocka skivor
  • 1 (400 g) paket djupfryst torsk eller sej, tinad och skuren i munsbitar
  • 1 näve färsk, hackad persilja
  • Tillbehör:
  • aioli
  • dill
  • Krydda gärna med lite oregano eller rosmarin.

Gör så här

  • Fräs grönsaker och lök i olivoljan utan att något tar färg.
  • Tillsätt kajennpeppar, saffran, vin, buljongtärning och vatten så att det täcker grönsaker och lök. Låt koka 5 minuter.
  • Tillsätt potatisen och låt koka vidare i 5 minuter.
  • Lägg i fisken och låt allt puttra vidare på svag värme 3-4 minuter eller tills fisken är klar.
  • Strö över persilja.

Kommentarer

Aioli med smak av apelsin:
Elvispa 1 äggula med 1 krm salt, 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 tsk fransk senap. Tillsätt försiktigt 1 1/2 dl rapsolja lite i taget. Smaka av med 1 tsk rivet apelsinskal och 1 msk saft från apelsin.

 

Kommentarer

 

# 01 Receptkommentar

Receptet har många ingredienser som jag gillar.Ändå blev resultatet inget vidare!Koktiden för potatisen var alldeles i underkant!15 minuter behövs nog.Vi fick äta halvrå potatis!

2013-03-02, 21:53 | helene augustin

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: