Fiskkakor med nudlar

Du behöver 500 g kolja filé, skinn- och benfri 1 st röd chili 2 st salladslökar 1 st rödlök 2 st morötter 1 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kolja filé, skinn- och benfri
  • 1 st röd chili
  • 2 st salladslökar
  • 1 st rödlök
  • 2 st morötter
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • 4 st nudlar port

Dressing:

3 msk limesaft färskpressad
3 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 tsk fisksås
2 msk japansk soja

Till servering:

0.5 st kruka koriander
sesamfrö
ingefära inlagd
limeklyfta

Gör så här

1
Skär fisken i mindre bitar. Dela, kärna ur och hacka chilin. Ansa och hacka salladslöken. Skala och strimla rödlöken. Skala och strimla morötterna.

2
Mixa fiskbitarna och saltet till en färs i matberedare monterad med en kniv. Lägg färsen i en skål och blanda i chili och lök för hand. Forma färsen till 6–8 avlånga kakor. Stek

3
kakorna gyllengula runtom i oljan, cirka 5 minuter, håll dem varma under lock.

4
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

5
Dressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

6
Blanda nudlar och dressing. Toppa dem med rödlök, morötter, koriander och sesamfrö. Servera med fiskkakorna, inge­fära och limeklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top