Fiskkakor, nudlar och grönsaker

Du behöver 600 g fiskfilé ben- och skinnfri torsk kolja eller hoki 1 skiva formbröd vitt 1 st rödlök liten 2.5 st salladslökar 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fiskfilé ben- och skinnfri
  • torsk kolja eller hoki
  • 1 skiva formbröd vitt
  • 1 st rödlök liten
  • 2.5 st salladslökar
  • 1 st paprika
  • 1 tsk salt
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 2.5 msk olivolja till stekning
  • 300 g nudlar
  • 2 st morötter
  • 0.5 st kruka koriander
  • sweet chilisås på flaska
  • limeklyfta

Gör så här

1
Skär fisken och brödskivan i mindre bitar.

2
Skala rödlöken och skär den i bitar. Ansa och skär salladslöken i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.

3
Mixa ihop fisk och bröd i matberedare monterad med en kniv. Lägg färsen i en bunke och blanda den med saltet. Hacka grönsakerna var för sig i matberedaren. Blanda det hackade med fiskfärsen. Forma färsen till 16 kakor med fuktade händer. Vänd kakorna i mjölet.

4
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek fiskkakorna cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek utan lock cirka 3 minuter.

5
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv morötterna grovt. Grovhacka koriandern. Blanda nudlar, morötter och koriander.

6
Servera fiskkakorna med nudlar, sweet chili-sås och limeklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top