Fiskpanna med saffran

Du behöver 1 st gul lök 1 st röd paprika olja att steka i 1 pkt saffran (0,5 g) salt svartpeppar nymald 500 g krossade...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • olja att steka i
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl mellangrädde
  • 800 g fiskfilé t ex torsk

Tillbehör

ris bulgur eller potatis
sallad

Gör så här

1
Hacka löken, strimla paprikan och fräs i olja i en gryta eller traktörpanna i två minuter.

2
Strö över saffran, salt och peppar. Häll på tomater och grädde och låt puttra till löken och paprikan mjuknat.

3
Salta och peppra fiskfiléerna och lägg ner i såsen. Låt småputtra cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.

4
Servera bulgur, ris eller potatis till.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Anne Forslund.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top