Fiskpytt med persiljegrädde

Du behöver 100 g bacon tärnad 10 st potatis fast olja till stekning salt, svartpeppar 1.5 st squash 600 g lax- och torskfilé li grova...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g bacon tärnad
  • 10 st potatis fast
  • olja till stekning
  • salt, svartpeppar
  • 1.5 st squash
  • 600 g lax- och torskfilé li grova kuber
  • gräslök
  • 1.25 dl matgrädde
  • persilja en rejäl knippa

Gör så här

1
Ta fram två stekpannor, hetta upp till medelvärme. Stek bacon knaprigt i den ena (mindre). Ta upp, håll varmt.

2
Skala och grovtärna under tiden potatisen. Stek den genommjuk och frasig på medelvärme, 5–10 minuter, i lite fett. Salta och peppra. Ta upp, håll varmt.

3
Halvera och grovskiva squash, stek i det utsmälta baconfettet. Badda fiskbitarna torra med kökspapper.

4
Höj värmen i större pannan och stek fisken i fett 3–4 minuter, vänd efter halva tiden. Salta och peppra.

5
Lägg upp gruppvis för servering, klipp gräslök och strö bacon över.

6
(Stav)mixa grädden hastigt med grovklippt persilja, 1/2 tesked salt och 1 krydd­mått nymald svartpeppar.


Kommentar:
Tips Det går utmärkt att använda kokt kall potatis. Blandade fiskkuber finns som frysvara, styckfrysta filéer kan delas i stället.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top