Du behöver
- 100 g bacon tärnad
- 10 st potatis fast
- olja till stekning
- salt, svartpeppar
- 1.5 st squash
- 600 g lax- och torskfilé li grova kuber
- gräslök
- 1.25 dl matgrädde
- persilja en rejäl knippa
Gör så här
1
Ta fram två stekpannor, hetta upp till medelvärme. Stek bacon knaprigt i den ena (mindre). Ta upp, håll varmt.
2
Skala och grovtärna under tiden potatisen. Stek den genommjuk och frasig på medelvärme, 5–10 minuter, i lite fett. Salta och peppra. Ta upp, håll varmt.
3
Halvera och grovskiva squash, stek i det utsmälta baconfettet. Badda fiskbitarna torra med kökspapper.
4
Höj värmen i större pannan och stek fisken i fett 3–4 minuter, vänd efter halva tiden. Salta och peppra.
5
Lägg upp gruppvis för servering, klipp gräslök och strö bacon över.
6
(Stav)mixa grädden hastigt med grovklippt persilja, 1/2 tesked salt och 1 kryddmått nymald svartpeppar.
Tips Det går utmärkt att använda kokt kall potatis. Blandade fiskkuber finns som frysvara, styckfrysta filéer kan delas i stället.