Fisksoppa med aioli

Du behöver 1 morot 1 bit kålrot 4 råa potatisar 1/2 gul lök 1 fänkål 12 dl fiskbuljong 1 burk (400 g) krossade tomater 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 morot
    1 bit kålrot
    4 råa potatisar
    1/2 gul lök
    1 fänkål
    12 dl fiskbuljong
    1 burk (400 g) krossade tomater
    1 dl nypressad apelsinsaft
    1 påse saffran
    1/2 dl vitt vin
    2 vitlöksklyftor
    ca 1/2 msk fänkålsfrön
    200 g torskfilé
    200 g lax
    Tillbehör

Gör så här

1
Skala och tärna rotsakerna. Hacka löken och skär fänkålen i bitar.

2
Koka allt mjukt i buljongen tillsammans med tomatkrosset.

3
Tillsätt apelsinsaft, saffran, vin, de finhackade vitlöksklyftorna, fänkålsfrön och fisksorterna, skurna i mindre bitar.

4
Låt småkoka i cirka 5 minuter. Fördela räkorna i fyra heta soppskålar.

5
Fördela soppan och toppa med musslorna. Bjud aioli till.

6
Aioli: Blanda 2 dl majonnäs med 3-5 finhackade eller krossade vitlöksklyftor. Smaka av med en aning gurkmeja.


Kommentar:
Norrländskan Barbro Löwinder driver tillsammans med sin son kvarterskrogen Löwinders i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top