Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Fisksoppa med blandad fisk
Foto: Patrik Cederman

Fisksoppa med blandad fisk

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (2)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 2 msk smör
  • 5 dl tärnad rå/fryst potatis
  • 3 stjälkar selleri, tunt skivade
  • 2 stora morötter, tunt skivade
  • 1 lagerblad
  • 1 1/2 tsk salt, 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 paket (400 g) frysta blandade fisktärningar (Findus)
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl lättcreme fraiche med parmesan och vitlök
  • rivet citronskal

Gör så här

  • Fräs löken blank i smör i en kastrull. Lägg i rotsaker och selleri. Häll på 7 dl kokande vatten och koka upp.
  • Tillsätt lagerblad, salt och grovkrossad peppar. Koka 15 minuter tills potatisen är precis mjuk. Lägg i frysta fiskbitar, sjud 5 minuter.
  • När fisken är nästan färdig tillsätts mjölk och soppan värms till kokpunkten. Klicka creme fraiche i tallrikar, strö på citronskal. Servera med bröd och ost.

Kommentarer

Näringsvärde: Kcal 515, Fett 26 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 6 g

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
 
 
 

Annons: