Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Fisksoppa med fina rotsaker
Foto: Patrik Cederman

Fisksoppa med fina rotsaker

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (2)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 1 förpackning sopprötter, ca 600 g
  • 4 potatisar
  • 1 1/4 liter kokande vatten
  • 1 1/2 tärning fiskbuljong
  • salt och vitpeppar
  • 1 påse frysta (400 g) blandade fisktärningar (Findus)
  • 2 dl creme fraiche
  • ev färsk oregano

Gör så här

  • Skala sopprötter och potatisar. Riv grovt på matberedarens rivskiva. Koka i 5 minuter i vatten
  • i rymlig kastrull. Lyft upp lite av rotsaksstrimlorna för garnering.
  • Smula ner buljongen i kastrullen och koka resten av strimlorna mjuka. Mosa med mixerstav till en slät soppa. Späd med vatten om soppan känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  • Sjud fiskbitarna i kokande lättsaltat vatten 3–4 minuter.
  • Ös upp soppan i tallrikar, fördela fiskbitar och rotsaksriv, lägg i en klick creme fraiche samt oregano. Servera bröd till.

Kommentarer

Näringsvärde: Kcal 562, Fett 30 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 8g

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: